blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Mä haluun ommella jotain

Näillä sanoilla tytär aloitti keskustelun kiirastorstaina puol seittemän aikoihin. Kysyin että mitä hän haluaa ommella. Sanoi, että vois kattoo lehdistä jotain. Kolme vaatetta löyty vaihtoehdoiks. Niistä valikoitui yksi. Lähinnä sillä perusteella mihin olisi tarvikkeita.
Tytär itse piirsi ja leikkasi kaavat. Yhdessä valkattiin kangas. Itse leikkasi kankaan. Itse ompeli, melkein. Ihan ei torstai-ilta riittäny, vaan piti jatkaa perjantaina aamupäivällä. Siinä vaiheessa kun oli enää toinen sivusauma, hihansuut ja helma ommpelematta, iski väsy. Ei jaksanu enää ommella ja päälle ois pitäny saada. No, äiti kilttinä tyttönä ompeli loppuun. Todettiin että 3/4 on tytön tekemää ja 1/4 mun :)
Tässä lopputulos:
 
 
Hihaton kietaisutoppi. Kangastakin oli vaan sen verran että toinen "kietaisuosa" (se mikä tulee toisen kappaleen alle) jäi tekemättä. Ihan tarkkaan kun kattoo niin sen tosta kuvasta huomaa. Tyttö meinas, että tekee toisenkin, sitten kun taas päästään JättiRätissä käymään. Niin sen verran vielä, että kaava oli Suuri Käsityölehti 4/2005 nuori suunnittelija -malli. Kangas haalarista/onepiecestä jäänyttä collegea. Framiloniakin tarvittiin (pääntie ja hihansuut), mä ompelin sen pääntien Framilonin paikoilleen. Tyttö totes, että se on vielä vähän haastavaa ommeltavaa.
Aika hyvin kuitenkin suoriutui, kun ajattelee, että ei ole vaatetta tehnyt kaavasta alkaen.
 
Hyvään saumaan taisi tulla Suuren Käsityölehden tilaus. Jos tyttö meinaan noin innokas on tekemään. Eilen napsahti laatikkoon ko. lehti. Ihan siinä oli kivoja malleja ja ideoita. Ja tässä lehdessä oli nyt sitten HAALARIN kaava, kokoja jopa 160 cm:iin asti...


3 kommenttia:

  1. Aivan huikeaa, että tytärkin haluaa ommella! Ja tämähän on vallan hieno!

    VastaaPoista
  2. Siellä se uusi innokas käsityösukupolvi on tulossa =) Meillä vasta keskitytään lankojen maisteluun =)

    Ps. Kiitos haalarivinkistä =)

    VastaaPoista