blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Discoon, discoon

Muistaakseni kerroin edellisestä kerrasta kun käytiin kangasostoksilla neidin kanssa. Hän bongas Burdan kirjasta (siis niistä minkä kaavoja voi sitten ostaa) yhden kivan mekon. Ja mähän en niitä kaavoja osta a) ovat kalliita, b) mulla on ihan omasta takaa aikkasten paljon erilaisia kässylehtiä (ja lisää tulee tällä hetkellä joka kuukausi ;) ). Kankaat ostettiin kuitenkin kun sanoin, että katotaan josko löytyis kaava jostain mun lehdistä ja jos ei löydy niin ei se nyt niin vaikee voi olla säveltääkän.
Luulin muistavani malli, mutta kuinkas kävikään. Onneks tuli asiaa Eurokankaaseen ja sieltä napattiin kännyllä kuva malliksi.


 
Ja tätä apuna käyttäen tein mekon. Ostin tosin Eurokankaasta satiinia, samaa sävyä mitä likka oli valkannu JättiRätistä. JättiRätin kangas on vuorikangasta.
 
 
Ja mun versio. Tää on siitä poikkeuksellinen, että tein ensin koeversion. Tai ainakin jonkinlaisen mallineen, kertakäyttölakanasta. Likka oli tyytyväinen. Seuraavassa versiossa teen hameen laskoksista leveämmät (vai syvemmät???).
 
 
Vyötärölle haaveili "vyöksi" (Burdan kuvassa musta vyö) paljettinauhaa vai mitä se lieneekään. En oikeen halunnut ommella paljettinauhaa vaan sävellettiin siitä koriste.
 
Tyllistä ja vuorikankaasta tein alushameen. Siis ihan erillisen. Todennäköisesti Burdan ohjeessa se tylli tms. on ommeltu hameeseen kiinni. Mutta mä tosiaan tein ihan irrallisen alushameen.
 
Yläosan kaava-apuna oli MuotiMuksusta piirretty hameen kaava. Sitä "vähän" sovellettiin ja sävellettiin. Olihan tääkin ihan opettavainen kokemus sinänsä :)
Pyydän muuten anteeksi mekon kuvan huonoa laatua, se on otettu kännyllä, sattuneesta syystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti