blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

Ohje: klipsikukkaro

Lupasin jossain vaiheessa tehdä klipsikukkaron teko-ohjeet. Nyt tuli tarve pikkuselle kukkarolla ja eikun kamera ja kirjoitusvälineet avuksi kun tein.
Tarvikkeet: päällikangas, vuorikangas, kukkaron kehykset, liima, (pihdit).


Leikkaa päällikangas ja vuorikangas. Kehyksen kohdalta saumanvaraksi 1½ cm. Varsinaisen kukkaro-osan voi tehdä niin isoksi tai pieneksi kuin itsellä on tarve. Kehyksen loppumisosasta alkaen kannattaa kukkaron osan laittaa leveämmäksi kuin kehyksen osa.


Ompele sekä päällinen että vuori pussiksi. (Yläkuva: Nuppineulojen välistä, nuolien mukaan). Vuorin pohjaan tulee kääntöaukko.


Käännä päällikangas oikein ja laita vuorikankaan sisään oikeat puolet vastakkain.


Ompele kukkaron kehyksen osa. (Nuolesta nro 1 nuoleen nro 2, nuolen nro 3 suuntaisesti). Ensin toinen puoli, sitten toinen puoli.
Käännä kukkaro vuorin kääntöaukosta oikein päin. Ompele kääntöaukko. Itse ompelen sen yleensä koneella, mutta jos haluat oikein siistin, ompele käsin.
 

Silitä yläreunat. Menevät paremmin kehyksien sisään.   Liimaa kukkaro kehyksiin. Voit vielä halutessasi puristaa kehyksiä pihdeillä kiinni. Itse olen pelkästään liimannut ja hyvin on pysynyt. Liimana on ollut Tiimarista ostettava tavallinen Erikeeperiä vastaava liima.
Tämän tyylisen ohjeen mukaan olen tehnyt. Aikoinaan sen netistä löysin, mutta sitä ei ole enää. Siksi tein tämän ohjeen :)
Kommentoikaa, jos on jotain epäselvää tms.

11 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Juuri tätä olen kaivannutkin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos avusta. Tein sinun ohjeesi avulla muutaman kukkaron. Liimaaminen oli minusta haastavaa, mutta muuten kukkaron tekeminen sujui sutjakasti. Kukkaroideni kuvia löytyy blogistani.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta, huomenna kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta =) Pöyrittin klipsiosaa eilen käsissä ja ihmettelin, että miten se kiinnitetään. Ei tullut liima mieleen =D

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta :) Hieman hurahdin kangaskaupassa ja mukaan tarttui aivan ihania kankaita aivan liian paljon :D Täytyy kokeilla nyt näitä kukkaroita.

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon! Olen jo pitkään yrittänyt löytää ohjetta ja vihdoinkin löytyi. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! Pelastit pinteestä kun oli käytettävissä vain vähän ystävän tädin Japanista tuomaa kangasta josta hän halusi kukkaron. Huh, onneksi ei mennyt kangas pilalle! :)
  Maiju

  VastaaPoista
 8. Täytyypä kokeilla! Kiitos ohjeesta :)

  Minttu
  http://kivempiblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Kiitos ohjeista, kiva että olit moiset nettiin laittanut, jospa näillä onnistuisin! :)

  VastaaPoista
 10. Kiiiiiitos. 10 vuotta olen yrittäny tehdä klipsikukkaron ja sinun ohjeella onnistuin ��

  VastaaPoista