blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

lauantai 30. marraskuuta 2013

Pikkuinen joulu

Meitin työpaikan joulujuhlat juhlittiin eilen. 
Kun kollegat sai mut houkuteltua ilmoittautumaan juhliin, eka ajatus; mitä mä laitan päälle. Kaveri totes: vaatteita.. Mutta mitä. Pikkusen aivonystyröitä kaivamaan. Ja ohjeita myös. Ekaks löyty tämän ohje.

 Dropsin sivuilta. Tähän käytin tosin ohjeista poiketen Novitan Rosea. Harmi vaan että ei ollu kun valkosta kotona ja kauhee hinku alottaa. 
Alotin ja kun lanka loppu kesken niin hain kaupasta lisää. Eipä löytyny kun luonnon valkosta. No samapa tuo. Yläosan jätin valkoseks ja "alaosa" on lunnonvalkosta. Resoreihin ostin myös valkosta. Tässä käytin, myöskin ohjeesta poiketen, Vikingin Babyull -lankaa. Vahvuudet on suurin piirtein samat kuin ohjeen langoissa. 
Helppoa tehdä. Nro 8 pyöröillä varsinainen bolero joka tehdään yhdessä osassa. Nro 5 pyöröillä sitten resorit. Niissä meni eniten aikaa, lähinnä siinä kun poimi silmukoita... 
Mietin että mitäs sen boleron alle. Joku hihaton. Sopivasti kolahti Suuri Käsityölehti postilaatikkoon. Sieltä löyty sopiva hihattoman ohje. 

 Oli helppo tehdä. Pikkasen oikasin, taakse en tehny muotolaskoksia, hihan ja pääntienkaitaleet tein nauhasta. Ehkä ois kuitenkin kannattanu tehdä niinku ohjeessa luki.

  Etukappaleessa on jännä laskos. Taakse tuli nappi. 

 Tässä vielä boleron kanssa.
Housut oli ihan tavalliset suorat housut. Suuresta Käsityölehdestä vuodelta 2004. Pikkasen sössin vetoketjun ompelemisen kanssa. Irvistää. Mutta onneks mulla yleensä on sen verran pidempi pusero, että vetoketju jää puseron alle. 
Kyllä tällä asulla kelpas juhlia. Ja hauskaa oli, naurettiin niin että vattaa sattui :) 
Asu oli vielä varustettu ite tehdyllä takilla. Kuin myös laukulla. Siitä ei nyt oo kuvaa, näköjään en ole blogannu sitä.

1 kommentti:

  1. Paljonko tuohon boleroon meni lankaa? Voisin itelleni tehdä samanlaisen, tuol ois just Novitan rosea laatikossa, vaan riittääkö?

    VastaaPoista