blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

maanantai 10. syyskuuta 2012

Suunnitelma ja toteuma

Piti ja piti. Mun piti ommella eilen paaaaaljon. Mutta kuinkas kävikään. Ei ainakaan niinku Strömsössä...
Jotain sentään sain aikaseks.
Näitten housujen kanssa sitten tuhtasin "koko päivän".


Tytölle, turkoosit. Ohje Suuri Käsityölehti 5/2004. Vähän muokattuna. Eli lahkeita pidennetty. Koko 152 cm. Kangas Eurokankaasta ihan metrikangasta.

Ja sitten se "ei menny niinku Strömsössä" -osuus. Lahkeet on siis kaksiosaiset. Ekaks tietty ommellaan noi lahkeen jatkot ja tikataan (jos halutaan) ja sitten sivusaumat ja lahkeiden sisäsaumat jne.
Innoissani sitten ompelin niin kun piti. Toinen lahje onnistu ok, mutta sitten kun aloin mallailemaan toisen lahkeen sisäsaumaa... Jotain kummallista, miks tää sauma haarasta tohon jatkokappaleeseen on niiiiiin lyhyt... Nyt ei ymmärrä. Paitsi että ymmärsi kun alko tarkemmin tutkii asioita.


Olin ommellu lahkeen jatkon VYÖTÄRÖLLE!!! Että voikin tehdä tollasen mokan. Mitä mä oikeen olin aatellu. Ja tottakai sekä lahkeen poikkisauma, että sivusauma oli TIKATTU!!! Eihän sitä pystynyt muuten korjaamaan muuta kun purkaen. Että sieppas!!! Jouduin sitten myöskin lahkeen jatkoa leventämään (ilmankos oli ollu niin kaposen tuntunen ja olin leikannu tietty "ylimääräisen" pois). No juu, oli mulla tossa leikkausvaiheessakin pikku kämmi käynyt... Kankaan reuna oli ollu "väärässä" kohtaa (siellä puolen mikä ei näy) ja toisesta takakappaleesta puuttus vähä. No, onneks oli kangasta jäänyt yli.


Joka tapauksessa housuista tuli tytölle mieleiset. Laitto tänään jo kouluun. Eks sovi hyvin ton pöllö-paidan kanssa? :)
 

3 kommenttia:

  1. Hienot housut tuli, hyvä ettet luovuttanut. Hyvin passaa pöllö-paitaan. :)

    VastaaPoista
  2. Vaikeuksista huolimatta hienot housut tuli! Ja sopii tosi kivasti pöllö-paitaan :)

    VastaaPoista
  3. hienot housut! mokailut kuulostaa niiin tutulta...

    VastaaPoista