blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

maanantai 6. elokuuta 2012

Meidän mamma lähti viihteelle

Kuten Vuodatuksen puolella hehkutin, tuli tasavuosia täyteen. Viikonloppuna oli luokka-asteen yhteinen tapaaminen ja tottamaar sinne piti mennä. "Jonkin verran" pähkäilin, että mitä laitan päälle. Ja näillä sitten lopulta mentiin.


Koko kostyymi ite tehty. Eli nyt sitten paljastui, että mihin se I-HA-NA kangas päätyi :)


Kaava on Ottobre woman 2/2011, tulppaanihame. Pikkasen
taas oikasin. Ohjeessa hame on tehty ohuemmasta kankaasta ja siinä on vuori. Omaan en laittanu vuorta ollenkaan. Puuvillakangasta kun on. Ja hyvä tuli. Kunhan ensin testasin kaavaa kertakäyttölakanan kanssa ;)


Toppi on ohutta trikoota ja olkaimet musta vuorikangasta (vuorikangas omista varastoista). Topin kanssa pähkäilin pitkään, että millasen teen. No, tollanen siitä sitten tuli. Ihan oman pään mukaan tehty... Yläreunaan ompelin Framilon-nauhaa. Päällä kun on niin ei näytä niin... hölmöltä.. mitä tossa kuvassa kun ei ole päällä.


Ihan hihattomassa en halunut lähtee. Tai oikeestaan en osaa olla. Tein sitten tollasen vähän niin kun jakun tapasen päälle laitettavaks. Ja arvatkaas mitä! Kangas on valoverhokangasta. Että ei tartte niin kaavoihin kangistua noiden kankaiden kanssa ;) Puseron kaavasta muokattu. Pikkasen tän kanssa kyllä meinas hermot mennä. Eli ei menny niin ku Strömsössä :/ Ekaksin hihoista tuli liian kapeet. Ens meinasin heittää koko jakun "menemään" ja keksii jotain muuta, mutta yön yli nukuttuani vähän fiksasin: sivusaumaan ja kainaloiden kohdalle kaistaleet kangasta lisää. Nyt mahtu päälle.
Seuraava hermon menon paikka oli kun satiininauhaa ei ollutkaan tarpeeks. Ja niin kun mä aattelin, että otetaan reilusti. Ei sitten kuitenkaan ollut tarpeeksi reilusti. Ja ei kun soveltamaan. Takakappaleen alareunan tein käänteellä. Ja ONNEKS omista varastoista löyty valkosta, tai no, luonnonvalkosta kanttinauhaa. Sitä sitten pikkunen pätkä. Täydestä meni ku väärä vitonen ;)
 Ilta meni hyvin ja hauskaa oli :)

2 kommenttia:

  1. Heips
    Kivalta näyttää tuo kokonaisuus ylläsi, hamekangas kivan pirtsakka ja yläosakin sopii väreihin. Onnittelut vielä pyöreistä vusosista!

    "Naapuri kirjoitti"

    VastaaPoista