blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

maanantai 21. toukokuuta 2012

Kukkaa

Sekä äidille että tyttärelle.

Tyttären. Koko 152. Hui kauheeta onko hän jo NOIN iso  Kuka käski kasvamaan  Kaava MuotiMuksusta vuodelta 1996 eli ... monta vuotta vanha kaava, mutta ihan perusT-paita. Pääntiehen taas sävelsin omiani: kaitale tota samaa kangasta, oikeat puolet vastakkain, ommellaan, käännetään nurjalle ja tikataan päällipuolelta. Tuli kivan ja siistin näköinen. Kelpaa kuulemma tytölle.


Äidille. Ottobre woman 5/2011, teen toistekin  Ja tätä tehdessäni mielessä välkkyi "500" erilaista variaatiota kaavasta. Isäntä kehtas kysyy, että tuliko sopiva. Vastasin, että tottakai... Muutama pikku kämmi kävi: ohjeessa käskettiin ompelemaan kaarrokkeet oikeet puolet vastakkain, kääntämään ja tikkaamaan sitten oikealta puolelta. En tiedä, todennäköisesti ei ois pitäny ommella jousto-ompeleella sitä pääntiesaumaa, vaan tehdä se vaikka kapealla siksakilla. Alko nimittäin liepottamaan niin että mun piti kääntää nurjalle sitä liepottavaa osaa.


Yritin vähän kuvata tuota pääntietä.

Toinen kämmi kävi siinä kun tikkasin kaarrokkeen ja takakappaleen saumanvaran. Ei ois pitäny ja seuraavassa en tikkaa. Ei tullu nätti, mutta eiköhän se mene. Ohjeessa oli ton rypytyksen osalta että käytä Framilonia. Ja koskas mä teen niin kun ohjeessa sanotaan  TODELLA harvoin. Rypytyksen tein ihan "vanhanaikaisesti" ompelemalla rypytyslangan jne. Hyvä tuli.Kyllä meitin likkojen nyt kelpaa kun on uudet puserot. Ja osa tosta eilen leikatusta pinosta on selätetty.. Urakka jatkuu, joskus, toivottavasti lähitulevaisuudessa. "Ehkä" noi likan syndet vähän sekottaa "päiväjärjestystä" mutta sen jälkeen taas jatketaan "harjoituksia"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti