blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

lauantai 18. syyskuuta 2010

Uusiotakki


Takkiurakka valmis. Takin kaava on MuotiMuksun kaavoja vuodelta 1996 tai 1997 (en edes tiedä ilmestyykö moinen lehti enää). Ja tässä tulos:


Takki oli siis aikuisten polvipituinen vuorillinen kesätakki. Ja nyt se on lasten (koko joitain 140 ja risat, tehty siis 146 kaavoilla ilman saumanvaroja) syys/kevättakki, jossa on collegekankainen vuori; tekee vanun virkaa. Sain hyvin hyödynnettyä vetoketjun ja taskut. Mietin ensin että ompelisin takin niin kuin vuorilliset takit ommellaan. Silloin olisi kuitenkin tarvinnut purkaa tuo vetoketju ja se on tooodella tylsää työtä. Niinpä ompelin kuten vuorittoman takin, college vain päällikankaan ja vuorikankaan väliin. Edestä ompelin collegen vähän matkaa saumanvaroihin kiinni, jotta ei pääse repsottamaan. Tyttö halusi takkiin hupun, siihen piti sitten käytää muuta kangasta. Alkuperäisessä takissa kun ei ollut huppua. Tyttökin poseeraa niin kuin malli

Takki takaa. Hihoihin käytin myös tuota samaa kangasta kuin on hupussa ja siinä kohtaa on pelkästään collegea, ei siis sitä vuorikangasta mitä muuten takissa on.

 Alkuperäisessä takissa oli sivusaumassa tamppi-systeemit joiden nappien jäljiltä takakappaleessa oli pienet reijät. Ne sai kyllä näppärästi piiloon tuolla heijastinnauhalla. Täytyypi etsiä tuota nauhaa jostain kaupasta lisää, näkyi olevan lähes viimeiset pätkät jotka tähän takkiin laitoin.Hupun reunan, helman ja hihojen suiden kohdalla iski "laiskuus"; tein tuollaiset käännökset nauhan kanssa (taitaa olla sellaista mitä laitetaan pyyhkeisiin ripustuslenkuiksi, en nyt muista sen virallista nimeä). Tuossa näkyy myös vuorikangasta. Hupun keskikaitaleeseen tuli vuorikangasta, muualle huppuun ei.Tässä vielä yksi kuva.

Ja tyttö oli tyytyväinen kun takki oli valmis. Koko ajan kun ompelin sitä hän kävi kyselemässä, että joko on valmis. Hyvä että vielä kelpaa äidin tekeleet.

Pohdin tuossa kyllä että kohta täytyy varmaan ostaa toinen ompelukone. Tyttö kun on koulussa opetellut ompelemaan koneella ja nyt piti sitten kokeilla myös kotona. Onneksi oli takki vielä leikkaamatta niin neiti sai toteuttaa itseään  Toivottavasti innostuksensa jatkuu niin että tekee itsellensä vielä vaatteita. Laukku-urakka taitaapi jäädä huomiselle. Toivottavasti isäntä ei tarvi apua auton laittamisessa, jotta ehdin ommella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti