blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

tiistai 21. syyskuuta 2010

Purkille mekko


Täällä kun blogimaailmassa surffailee, niin sitä saa kaikenlaisia ideoita päähänsä. Ja pitäähän niitä sitten kokeilla. Tähän työhön alkuidean sain täältä: Annelin käsityöt.

Meille on kertynyt sattuneesta syystä muovisia puolen litran pulloja. Niistä kun leikkaa pullon suun pois tulee näppäriä säilytyspurkkeja. Sellaisinaan ne eivät ole esteettiselle silmälle erityisen miellyttäviä. Niille pitää siis tehdä mekko.

Ensimmäinen idea mekosta on vielä toteuttamatta, tämä on siis toinen idea. Vaikka kyllä mä sen ekankin idean vielä toteutan, siitä sitten kun se on toteutettu

Tällainen purkki siis tarvitsee mekon. Tämä nimenomainen kokeiluni kohteena oleva purkki on klemmaripurkki.

Virkkasin mekon pystysuuntaan. Aluksi purkin korkeuden verran ketjusilmukoita ja sitten pylväitä nuo kerrokset. Aloitin kolmella langalla mutta vihreä loppui kesken. Piti sitten jatkaa noilla kahdella värillä. Ovat jotain jämälankoja. Kirjavasta olen aikoinaan tehnyt villahousut silloin kun esikoinen oli pieni, niin ja tuli siitä langasta sitten tehtyä myös kauluri. Toinen on jostain saamani lankakerän jämä.


Kun tekele oli tarpeeksi pitkä yltääkseen purkin ympäri yhdistin päät putkiloksi ja virkkasin vielä purkin yläreunaan tulevaan reunaan kiintosilmukoita, jotta reuna olisi siistimpi. Mekko sujahti mukavasti purkin "päälle". Ehkä vielä liimaan sen kiinni, kunhan saan hommatuksi kuumaliimatarvikkeet. Paksulla kaksinkertaisella langalla työ oli nopea tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti