blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Laukkua pukkaa


Hulluja on monenlaisia ja tässä on yksi. Eilen illalla alkoi laukun ompeleminen poltella niin paljon näppejä että kun sain rakkaan jälkikasvun vihdoin ja viimein unten maille n. klo 23 niin oli PAKKO ommella laukku valmiiksi. Tai no vähän jäi viimeisteltävää vielä tälle päivälle. Kaava on ns. omasta päästä. Sivupalat ovat saman kokoiset ja pohja ja päätykappaleet ovat yhtenäistä kaitaletta. Ihmeen hyvin sain onnistumaan mitoituksen.
Ensin ompelin vuoriin taskut kännykälle, bussilipulle ja yksi vähän isompi tasku. Meinasin tuohon isompaan taskuun ommella vetoketjun, mutta luovuin ajatuksesta. Taskut ovat vähän vinossa, mutta ei se ketään haittaa. Munhan se laukku on eikä sinne sisälle kukaan näe...Vuorin ompelin omana "osanaan" ja päällisen ja vanutuksen yhdessä. Tässä on kuva siitä vaiheesta kun olen nuppineuloilla yhdistänyt vuorin ja päällisen sekä hihnan. Vetoketjun virittämisessä piti vähän tehdä ajatustyötä. Ensin ajattelin, että tuohon vuorin ja päällisen väliin vetketju, mutta ei se oikeen olisi toiminut. Loppujen lopuksi tein seuraavasti:Eli leikkasin kaitaleen joka sopi "aukkoon". Leikkasin sen vielä puoliksi ja ompelin vetoketjun väliin. Sitten asettelin kaitaleen siten että sain ommeltua vuorin, päällisen, hihnan ja kaitaleen kaikki yhdessä kiinni. Kulmissa teetti ompeleminen työtä ja yhden ommeltuani jätin suosiolla kulmien ompelun käsin tehtäväksi. Ei enää kahden aikaan yöllä jaksanut alkaa tekemään viimeistelyä
Ja tässä vielä viimeistelyä vailla oleva laukku molemmilta sivuilta kuvattuna. Kelpaa tämän kanssa mennä töihin ja hyvin mahtuu eväsrasia/rasiat mukaan. Täytyy vielä otta "roikkuva kuva" kun on viimeistelyt tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti