blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Rusettimaailmassa

Ja ihan niin kun tytöllä ei vaatteita ois tarpeeks. Mutta kun bongattiin kiva kaava niin pitihän sitä kokeilla, vaikka niitä vaatteita siis on. Enempikin pitäs pojalle ommella. Mutta nyt siis tytölle. Kaava on Suuresta Käsityölehdestä 5-6/2013. Nuori suunnittelija -kaavat. Onnistuin, ainakin melkeen. Ihan ois pikkusen saanu olla isommat (kuten ehkä kuvasta huomaa), vaikkakin kaavat oli 164 cm joka on siis suurin koko tosta mallista. Kangas on Eurokankaasta, ihan normi puuvillaa. Ja yhtenä pikku yksityiskohtana: vetoketku vetoketju on pepun puolella.  


Ja sitten sinne ei-menny-niin-ku-Strömsössä -osastolle. Pikkunen viba kävi kun ompelin taskuja. Etukappaleen taskunsuuhun tuli tikkaus, takakappaleen ei. En sitten kääntäny takakappaleen taskukappaletta nurjalle enkä huomannu sitä ennen kun olin jo ommellu sivusauman. Hätäapuna ompelin saumanvaran suoralla ompeleella tonne taskun puolelle, mutta kun tasku "pikkasen" irvistää niin näkyyhän se. Ei se vissiin tyttöä haitta, on se noita sortseja jo käyttänyt ja ihan julkisestikin. Mutta mua, mua se haittaa ja ärsyttää ja, ja, ja... 


Tyttö tuumas että tehdään toiset samanmoiset ja NIIHIN mä sitten (toivottavasti) saan noi taskutkin niin kun pitää. Ja vähän täytyy suurentaa niin että istuu hyvin. Ja rusetin voi kuulemma tehdä erivärisestä kankaasta kun housut. Saas nähä loppuuko kesä ennen kun saan valmiiks. KYH-töitäkin kun pitäs tehdä... Eipä niitä tosin enää paljon kesken oo ja kun yhtä työtä vähän "helpotin" (lue: nopeutin tekemällä vähän toisen mallisen kun ohjeessa) niin enköhän ne saa valmiiks ajoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti