blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Liukuhihnalta

valmistui näitä.


Eli pikkukalsareita. Tässä vasta alku, puolet. Lohikäärme-kankaasta tuli kaiken kaikkiaan neljät kalsarit. Tai no melkeen, pikkasen piti hakee vahvistusta muusta kankaasta. Löyty tollanen tummapohjainen kangas. Ja kappas, oli siitä leikannut kolmet pitkät kalsarit, kokoa varmaan jotain 130-140. Eihän ne enää meitin hoikkikselle mee. Sakset käteen, kalsarit lyhkäsiks ja molempiin sivuihin kangaskaistaleella lisää leveyttä. En enää muista, mistä olen tumman kankaan ostanut. Villi veikkaus on Eurokankaan palalaarit. Joskus vuonna papu ja kaks  Toiset neljä odottaa vielä lahkeiden ja vyötärön ompelua. Niin ja ei noissakaan ole vyötäröllä kuminauhaa. Joku ryöttä on taas jemmannu mun kuminauhat jonnekin todella hyvään piiloon. No, josko niitä ehteis keskiviikkona ettimään.

Ai niin ja kaava on Suuresta Käsityölehdestä. Ainakin noi viimeks leikatut (lohikäärme-kangas). Todennäkösesti myös ekaks leikatut (tummapohjainen kangas).

Viime viikolla tuli leivottua: kolme paholaisen kakkua, pellillinen mokkapaloja ja tänään vielä pari annoksen verran kauralastuja, vai mitä lie keksejä ne on... Kakut tuli yks omaan käyttöön, yks osastolle jolla poitsu oli ja yks leikkuriin. Mokkapalat tuli omaan käyttöön ja kauralastut tulee torstaina vietettävään pojan koulun kevätriehaan. Mahtaiskohan olla leipomiskiintiö täynnä vähäks aikaa. Mutta vaan vähäks aikaa, toukokuussa vietetään likan synttäreitä, joten sinnekin pitää ainakin kakku leipoa.


Tässä vielä kasa kauralastuja, nam

P.s. Melkeen unohtu. Tällanen pussukka "tärkeitä tavaroita" varten, pojalla pitää olla mukana ja nyt ne kulkee mukavasti taskun pohjalla.


Pussukka tärkeiden tavaroiden mittojen mukaan, sivuilta yhteen ja ylös nyörikuja. Nyöri näppärästi virkattu Puro Batikista ja valmista tuli. Tänään jo testattiin  Poikakin tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti