blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

torstai 1. elokuuta 2013

Aikataulussa

Eilen oli KYH-töiden deadline. Ja mikä tärkeintä, sain kaikki valmiiksi määräaikaan mennessä. Vähäks oon taase ylpee ittestäni ;)

Vielä viimeiset viisi valmistunutta:  


Kaksi mattoa. Virkattu trikookuteesta, tummansinistä. Ajatuksena että tulevat makuuhuoneeseen sängyn viereen. Ois ehkä saanu olla pikkasen isommat. Alotin ja sain toisen valmiiks. Totesin, että ei hyvä ja purin. Silti sain molemmat ajoissa valmiiks. 


Tiskirättikukka. Bambulangasta. 


Tytölle pusero. Kerrankin tein ohjeen mukaan, tai ainakin melkeen. Pikkasen jouduin suurentamaan kun koot loppu 152:een ja meillä menee jo 164 vaatteet. Vielä ei oo tyttö kokeillu, on ollut sen verran liikkuvaista sorttia. Hänen valkkaamansa lanka, joten puseroa pidetään vaikka väkisin ;) Lankana on Puro Batik ja nro 4 ja 6 puikot. Oli nopee ja helppo tehdä. Aina oikein neuletta nro 6 puikoilla. Sitten vaan muutamat lisäykset (näkyy reikinä puserossa), suora pääntie... Ohje löytyy Suuri Käsityölehti nro 5-6.


Samasta lehdestä löyty puseron malli joka miellytti mun silmää. Virkaten Katia Jaipur -langasta. Ja on sitten muuten ohutta lankaa... Koukulla nro 1,75 pistelin menemään. Ekaks tehtiin ruutuja ja sitten ne yhdistettiin. Ruudut oli nopeita tehdä, vaan viis kerrosta (ja alotus ketjusilmukkarengas). Tätä en tehny niinku ohjeessa sanotaan. Tai no, melkeen en tehny. Ruudut tein ihan niin kun ohjeessa, mutta puserosta ei tullu puseroa vaan liivi. Liivin reunat siistin kiinteillä silmukoilla. Tykkään. Tarttee vaan melkeen jonkin yksvärisen allensa jotta liivi erottuu. 

Tässäpä nämä. Nyt on aika suunnata katseensa muihin haasteisiin :) Ajatuksena on jo kaikenlaista tehdä. Ehkäpä ompelukone pääsee hommiin seuraavaksi :)


3 kommenttia:

 1. Juuh, on se maailma pieni!
  Ympäri käydään ja yhteen tullaan.
  Noita tiskirättejä on minunkin ollut aikomus tehdä käytännön toimivuus.
  Ompelemasi tunika on tosi nätti, sopii hyvin.

  VastaaPoista
 2. Paljon olet saanutkin tehtyä. Tuollaiset matot on kivat kun aamulla jalat sängystä noustessa lattialle laskee.

  ps. vai meillä päin poikkesit.... !

  VastaaPoista