blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

torstai 23. tammikuuta 2014

Kierrätystä kerrakseen vol 2

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä alkuviikon töistä esittelen kierrätystyön. 
Päällikangas on kaverilta saatu paksumpi verhokangas. Sisätyynyn kangas on roikkunu mun teinihuoneen akkunoissa. Sisuksiksi tuli leikkuu"jätettä" ja sanomalehtisuikaleita. Vetskari on joskus ostettu uutena, ainoo poikkeus :)
Lähdettiin siitä että piirsin harppia käyttäen paperille kuuskulmion. Halkaisija tässä on 60 cm. Korkeutta en mitannu, se oli sillai mutu...
Päällikankaan leikkasin sitten vasta kun olin sisustyynyn kuuskulmiot ommellu. Tai no toisen kokonaan (kuvassa näkyvän puolen) ja toisen puoliks koska pohjapuolelle tuli aukko sisätyynyyn sisuksia varten ja päällikankaaseen vetskari. 


 Piti laittaa kuva myös noista sisuksista. Alemmassa kuvassa näkyy täällä esiteltyjen vaatteiden yms. kankaiden rippeitä. 




Ja mitään en käsin ompele, jos ei oo ihan pakko. Vähän tuli sellanen olo, että käsin ois saanu nopeemmin...



Jalka"palli"han tästä tuli. Ei ihan niin kova mitä ajattelin, että vois olla, mutta toivottavasti ajaa asiansa. Vielä en ole "päässyt" kokeilemaan, koska on tässä ollu sen verran haipakkaa ja pallin paikkakin on vielä vähän "vaiheessa" (suom.huom. kunnolla siivoomatta).


Vielä kuva missä näkyy myös sisätyyny. Päällinen on vetskari auki. Mun mielestä onnistuin aikkasten hyvin tyynyn ompelussa (kukas kissan hännän nostaa jollei kissa ite ;) ).

Lisää lämmintä

Nää kankaat ei ehtiny marinoitumaan yhtä kauan kun ton edellisen postauksen kankaat. Torstaina haettu ja maanantaina (jo) ommeltu :) Neiti ihan ite valkkas kankaan värin.


Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä oli tikkiliivin ohje. Oli vaan meitin neitille turhan pieniä kaavoja. Ja eikun muokkaamaan. 
Pitkähihaisen T-paidan kaavasta otin noi etu- ja takakappaleen kaavat (koko 164 cm) ja tikkiliivin kaavasta mallia tohon kaulukseen. Mielestäni onnistuin hyvin. Ohjeessa oli tosin noihin hihansuihin neuvottu laittamaan jotain trikoonauhaa (tms.), mutta mä vetasin siihen ihan tavallista trikookangasta, sopivan väristä kun löyty omista varastoista. 

Pääasia

Kunnossa ainakin likalla. Ja mites sitä sanotaan: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tätä on suunniteltu melkeen vuos. Niin kauan siitä nimittäin on kun nää kankaat on hommattu. Tyttö toivos tommosta. 



Nyt löysin sopivan sovellettavan kaavan. Vuoden 1999 syksyn Suuri Käsityölehti. Siellä oli takki ja siihen huppu. Se oli oikeesti sellanen että kaulan alta tarralla kiinni. Mä vähän pidensin noita lärpäkkeitä (vai-mitä-ne-nyt-on...). Tein niihin "taskut". Myös korvia tuli muokattua. Pikkasen pienemmät ja pyöreemmät. 

"Taskuissa" on vuorikangasta. Tyttö tykkäs. Toivottavasti nyt alkas käyttää tota kanssa. 
Mietin mitä jämäkankaasta tekis... Isoratas pyörii, sur-sur-sur....

torstai 16. tammikuuta 2014

Lisää kuva-arvoituksia

Joku saattaa tietää mikä tämä on...


Ehkä joku osaa tulkita noita kuvioita tuossa kuvassa :)


Eipä ollu sillon meikäläisen aikaan. 


Meillä on esikoinen rippikoulussa. Eilen saivat Raamatun ja vähän meinas äiteen leuka loksahtaa auki kun näki tän. Eli tää on siis Raamattu. Farkkukansilla, vetoketjulla saa avattua. Vähäx on päheetä :)

1980-luku mielessä

Tämän tuubikaulurin myötä. Sillonhan oli tällaset "kirkkaat" värit myöskin muodissa :) No, juu, eihän tässä kunnolla näy ton väri :(


Lankana SvartaFåret Freja. Eks se meekin niin että jos langan puikkosuosituksena on vaikka nro 4, niin sitten jos neulotaan kaksinkertasella langalla niin puikkokokokin kerrotaan kahdella ;) Niin mä ainakin tein ;) Eli puikkoina tässä oli nro 8 pyöröt. Ja mallina oli 1o, 1n. Nopeeta tuli valmiiks. Vajaa kolme kerää tähän meni. 


Tässä kuvassa näkyy vähän paremmin ton kaulurin väri. Ekassa kuvassa se on mun kaulassa kun oikean omistajan kaula oli yläkerrassa eikä malttamaton kuvaaja (mää ihan ite) jaksanut odottaa että kaula tulee alas. Tää tuli siis tytölle, melkeen mun valkkaama väri (suom.huom. tiesin, että tyttö tykkää tästä väristä).

Kun tuli talvi

tänne eteläänkin niin tarvitaan vähän paksumpaa tumppua kuin mitä edelliset. Tekeytyi sitten tällaiset. 


Nää on vähän muunnellut Lovikat ;) Eihän sitä käden päälipuolelta huomaa. Eikä varsinkaan tästä kuvasta, pyydän anteeksi kuvien huonoa laatua.. 


Tästä näkee paremmin.


Ja tästä vielä paremmin. Eli nää on sellaset läppälovikat :) 
Poika kun touhuaa kuulemma välituntisin iPadin kanssa niin nää on hyvät. Vaikka siitä sain kyllä noottia kun hän "yleensä käyttää iPadia peukun kanssa". No, kaikkee ei voi saada ja saa nyt luvan opetella käyttämään muilla sormilla kun peukulla. Lankana Viking Naturgran ja puikot nro 6 pyöröt. Mielenkiintoset tehdä, näin pimeänä aikana mustaa lankaa...

torstai 2. tammikuuta 2014

Ei palele

Tai ei ainakaan pitäs, näillä tämän "talven" keleillä.
Alku "talvesta" poika jätti lapasensa bussiin. En niitä jaksanu alkaa jäljittää, että löytyiskö, ehkä mahdollisesti. Tein uudet.


Lankana Svarta Fåret Let's Knit, puikot nro 4 pyöröt, tekniikkana tuttu magic loop. Puikot ois saanu olla vähän pienemmät, oli kuulemma vähän löysät... No kaitpa ne tulee pidettyy. Ennen kun seuraavat valmistuu...