blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

maanantai 30. joulukuuta 2013

Oli ihan pakko

Testata mikä käsityö olen. Ja tällainen oli tulos: 

 Olet reipas räsymatto. 
Näet uusia mahdollisuuksia kaikkialla ja nautit, kun keksit uutta käyttöä vanhoille materiaaleille. Tykkäät tehdä reilulla otteella, sentti on mittanauhassasi pienin mitta. Mutta mitä sit turhaan jännittämään, eikös tässä pitänyt saada valmista ja nauttia tekemisestä? 
Sinulle seuraavaksi projektiksi voisi sopia aurinkomatto, jonka tekeminen onnistuu ilman kangaspuitakin.

Jos jotakin alko nyt kiinnostamaan, että mikä käsityö on niin testi löytyy täältä. Se tossa testissä jäi tavallaan vähän harmittamaan, kun ois useempikin kun vaan yks vaihtoehto sopinu. Piti sitte valkata se kaikista sopivin vaihtoehto :) Mielenkiintoisia hetkiä testin parissa :)

Viimenen joululahja

Valmistu perjantaina. 

 Lisää näitä, Lovikoita. Mitäpä näistä enempää. Samalla "kaavalla" kun edellisetkin. Tällä kertaa pojan toiselle kummitädille lahjaksi. 
Onkohan tää tän vuoden vimppa postaus. Ken tietää. Jotain on vielä nimittäin puikoilla, jotka vois vaikka tämän vuoden puolella valmistuu. Tarve ainakin olis...

Talon rakennusta

Tänäkin vuonna piti tehdä perinteinen piparkakkutalo. Taikina on itte tehtyä. On ihan mun omasta köksän kirjasta (kotitalouden kirjasta suom.huom. ;) ). Toooodella hyvä taikina ja piparit ja, ja, ja...




 Tulipas iso taasen. 
Tyttö sano, että pitää olla jotakin pihalla. Joulupukki ja ratsastaja. Tyttö sai Penny girl -kerhon lahja. Pysyy hyvin pystyssä kun pikkasen laitoin sulatettua sokeria "jalkojen ja kavioiden pohjiin" ja sitten lätkäsin tohon pohjalle. Pohja on paffilaatikosta leikattu palanen joka on päällystetty alumiinifoliolla. 

Tänä vuonna mielestäni pikeeri onnistu hyvin. Oli tarpeeks paksua, mutta ei liika paksua. Karkit jäi hyvin kiinni eikä pikeeri lähteny valumaan, niiku joskus on tehny. Sen kun muistas taas ens vuonna :P

Hoi heppani mun

Tyttöni mun on käyny syksyn aikana sillon tällön ratsastamassa. Pitäähän ratsastajalla olla sitten kunnon housut. 

Tällaset löyty paketista. 
Joustofarkusta. Kaava Suuri Käsityölehti vuodelta 2004, numeroa en muista.
 Polvipaikat ja kaikki. 


Tästä oon tyytyväinen. Tasku onnistu, ainakin omasta mielestäni paremmin kun hyvin.

Ja ihan ei menny niin ku Strömsössä. Eks niin että ensin tehdään ja sitten vasta mitataan. Näin ainakin meillä tehdään :) Ehkä vaan tähän asti.. Napinläpeäkin alotin, ei onnistunu. Neppari tulee tilalle...

Vieläkin pitää vähän laajentaa, pohkeiden kohdalta, kuulemma. Muuten ovat hyvät. 

torstai 26. joulukuuta 2013

Arvontaa

En minä arvo vaan Susu :)

Ai niin vaihdoin blogipupun kuvan tohon ylös. On tyttären ja pupun yhteistyötä :)

tiistai 24. joulukuuta 2013

Mustaa ja punaista

Sitä sen olla pitää. Ainakin jos pojalta kysytään. Ja saamansa pitää. Mitä sitä äiti ei lastensa eteen tekis...


Ja tässä tulos. Kylpytakki. Vanha kun jäi pieneks. Mustaa fleeceä. Punasilla tikkauksilla.


Kuten kuvasta näkyy. Raglan hihat. 


Ja sitten se yksityiskohta mistä oon erittäin ylpee. Taakse tekemäni applikointi. Mallia otin aidosta logosta. Ja mun mielestä tämä onnistu. Tein ihan kaiken taiteen sääntöjen mukaan: kaks puoleista liimakangasta jolla kiinnitin applikoinnin ekaks kankaaseen ja sen jälkeen tikkaus. Ja liimakangas oli ihan koko applikoinnin koolta. Ennen oon vähän oikassu. Tehny muutaman pienen palasen sinne tänne. Että nyt suurin piirtein pysyy paikallaan. Nyt oli siis toisin.
Ainoo ehkä, että liimakangas ois voinu olla mustaa. Mutta ei sitä näin ns. kaukaata nää :) 
Poika tykkäs ja otti omakseen. Fani kun on ja ens elokuussa ollaan stadionilla "muutaman" muun kanssa :) Liput löyty omasta paketistaan. Ja kun hokas mitä paketissa oli niin "mielipuolien" nauru. Ilmesesti oli tyytyväinen... 

Miten niin tykkään kynttilöistä...

Usein sanotaan että kuva kertoo enemmän kun tuhat sanaa. Pitäskö kokeilla. 


Tää kuva selittää ton otsikon. Kaverilla on tuikkuja kerättynä lasikippoon. Mä keräsin omani tollaseen rottinkikoriin. Reilu 200 kpl niitä tossa on. Vielä on kaapissa yks 100 kpl odottamassa. Noi läpinäkyvissä kuorissa olevat on Partyliten kynttilöitä. Olin elämäni ensimmäisen kerran kutsuilla ja heti ihastuin :) Valkoset on tuoksukynttilöitä: lumimarja. Ei oo kauheen vahva tuoksu, mutta tykkään. Punaset on tuoksuttomia. Niistäkin tykkään. 
Muutama tunnelma kuva. 


Viime vuoden kukka-asetelman "vaasi" sai pohjalleen koristekiviä. Eks noi tukut tuiki tuolta kivasti :) 


Mulla on pari tollasta... oisko noi nyt maljakoita, vaikka siinä tarkotuksessa ne ei oo palvellu. Toinen on vähän pienempi kun tää. Mun mielestä tässä toi punanen kynttilä näyttää todella hyvältä, vihreet kivet ja punanen kynttilä. Toisessa maljakossa on punaset kivet. 


Sitten vielä yks kuva asetelmasta. Toinen vasemmalta oleva kippo on kirppislöytö. Aatelkaas; 12 kippoo makso VAAN 2 EUROO!!!! Hiukkaks oon tyytyväinen löytöön.

Näiden kuvien myötä kaikille oikeen HYVÄÄ JOULUA!! 
Palataan asiaan kun paketit on avattu :)

Lapastehdas

Se meillä pyöris tossa muutaman viikon. Niin ettei tännekään ehtiny päivittelemään kuulumisia. 
Kolmet parit valmistu. Niin, voisko sanoo että mikäs kiirus täsä ny on: lauantaina vietiin paketit, perjantai-illalla tein viimeistelyjä ja lauantai aamulla paketoin...


Lovikat. Lankana Natur uld (ja nyt muistin mitä mun ois pitäny niihin paketeihin vielä laittaa: lapasten pesuohjeet....) ja puikkoina nro 6 pyöröt. Nopeet tehdä :)

Tuli jo tilauskin, työkaverilta. Katotaan sitten vuoden vaihteen jälkeen. Itellekin pitäs tehdä. Nii, ja pojalle. Pojan lapaset on sitten vähän sovelletut Lovikat ;) Mutta niistä sitten kun saan valmiiks.