blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

torstai 29. elokuuta 2013

Hiljaa hyvää tulee

Tämän projektin kanssa voisi sanoa, että hiljaa hyvää tulee. Tai että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;)

 Oli talvi kun "Kaken valinnasta" tarttui mukaan tuoli. Naapurin mukulat naureskeli kun tuolia raahasin kotiin. Eivätpä tienneet, että tuoli saa uuden elämän. 



Tuli kevät kun tuoli sai jättää hyvästit selkänojalleen. Vähän teippiä ja yks levyn kappale. 

Piti tulla kesä ja melkeen syksy ennen kun tuoli sai uuden päällisen.
Kaverin antama sängynpeitekin sai uuden elämän. 



Ja tässä lopputulos. Eks oo nätti :)
Tykkään ainakin ite. Tarkotus olisi laittaa tämä makkariin. Siihen sitten saa aseteltua vaatteet ja päiväpeitteet yms. yöksi. Istumista varten tuo ei TODELLAKAAN oo. 
Kangas on jo keväällä ostettu JättiRätistä, satiininauhat Käsityömessuilta. 
Ensin ommeltiin kulmista, sitten alahelma ja lopuksi nauhat. 
Linkitän jossain vaiheessa sivun josta olen ottanut mallia päällisen ompeluun. 

Puolessa kuussa kävin äiteen kanssa hänen synnynmaisemissaan tätini miehen hautajaisissa. Ja eihän mulla ollu tilaisuuteen sopivaa puseroa. Mutta no hätä, äkkiäkös sellasen ompelee. Samalla kaavalla kuin punertava pusero tuossa heinäkuun puolivälin paikkeilla.


Eihän tosta kuvasta mitään selvää kunnolla saa, mutta ompahan nyt puserokin blogattu. Kangas on Eurokankaasta, ihan metrikangasta. 

torstai 1. elokuuta 2013

Aikataulussa

Eilen oli KYH-töiden deadline. Ja mikä tärkeintä, sain kaikki valmiiksi määräaikaan mennessä. Vähäks oon taase ylpee ittestäni ;)

Vielä viimeiset viisi valmistunutta:  


Kaksi mattoa. Virkattu trikookuteesta, tummansinistä. Ajatuksena että tulevat makuuhuoneeseen sängyn viereen. Ois ehkä saanu olla pikkasen isommat. Alotin ja sain toisen valmiiks. Totesin, että ei hyvä ja purin. Silti sain molemmat ajoissa valmiiks. 


Tiskirättikukka. Bambulangasta. 


Tytölle pusero. Kerrankin tein ohjeen mukaan, tai ainakin melkeen. Pikkasen jouduin suurentamaan kun koot loppu 152:een ja meillä menee jo 164 vaatteet. Vielä ei oo tyttö kokeillu, on ollut sen verran liikkuvaista sorttia. Hänen valkkaamansa lanka, joten puseroa pidetään vaikka väkisin ;) Lankana on Puro Batik ja nro 4 ja 6 puikot. Oli nopee ja helppo tehdä. Aina oikein neuletta nro 6 puikoilla. Sitten vaan muutamat lisäykset (näkyy reikinä puserossa), suora pääntie... Ohje löytyy Suuri Käsityölehti nro 5-6.


Samasta lehdestä löyty puseron malli joka miellytti mun silmää. Virkaten Katia Jaipur -langasta. Ja on sitten muuten ohutta lankaa... Koukulla nro 1,75 pistelin menemään. Ekaks tehtiin ruutuja ja sitten ne yhdistettiin. Ruudut oli nopeita tehdä, vaan viis kerrosta (ja alotus ketjusilmukkarengas). Tätä en tehny niinku ohjeessa sanotaan. Tai no, melkeen en tehny. Ruudut tein ihan niin kun ohjeessa, mutta puserosta ei tullu puseroa vaan liivi. Liivin reunat siistin kiinteillä silmukoilla. Tykkään. Tarttee vaan melkeen jonkin yksvärisen allensa jotta liivi erottuu. 

Tässäpä nämä. Nyt on aika suunnata katseensa muihin haasteisiin :) Ajatuksena on jo kaikenlaista tehdä. Ehkäpä ompelukone pääsee hommiin seuraavaksi :)