blogikisu

blogikisu
Tervetuloa käsitöiden, tuunailun, leivonnan ja yleisen höpötyksen pariin. Toivottavasti viihdyt :)

maanantai 21. tammikuuta 2013

Pientä välillä

Jotta veden juominen olisi kivempaa.
 
 
Pullolle mekko.
Virkattu, Puro Batikia ja Miamia nro 2,5 koukku. Pohja on myös olemassa. Eli on "pussukka". Pylväitä.
 
Facebookissa kulkee sellanen kuva jossa sammakko makaa reporankana ja teksti kuuluu: Minulla on diagnosoitu EPEK eli ei pysty ei kykene.
Mulla on sellanen olo että on diagnoosin EJEK eli ei jaksa, ei kykene. Mutta josko tämä tästä kevään aikana helpottuisi.
 


lauantai 19. tammikuuta 2013

Pään lämmikkeeksi

Näin kylmien ilmojen "iloksi" tein itelleni pipon. Nurinperin tehty Capucine....
Tein siis capucinen aloittaen siitä mihin ohje lopettaa eli "päälaelta" lisäten silmukoita jne.
Ehkä ois saanu olla vähän pienempi. Tai sitten vaan kehitän jonkin vuorin siihen.
Lankana Novitan Sukkalanka ja edellissä sukissa käyttämäni sukkalanka.
Kait toi päässä kehtaa ulos mennä?
 
 

Tänään käytiin toimittamassa joululahjan toinen osa. Nyt siis taulu ihan täysin valmis :) (Pyydän anteeksi, että kuvassa näkyy salaman jälki.)

perjantai 11. tammikuuta 2013

Ja lisää pukkaa

Käsitöitä. Ompelua tällä kertaa, pitkästä aikaa...
Tuolla Vuodatuksen puolella (ja aikanaan täälläkin kunhan saan siirrettyä) esittelin karkkipaperitöitä. Nyt niitä tuli tehtyy oikeen kaksin kappalein. Varsinkin kun jouluna tuli tuota materiaalia...
 

Meidän likalla on ainaskin neljä erilaista kännypussia, mutta kaikkin on joko hävinny tai mennyt tavalla tai toisella rikki. PIti sitten uutta alkaa väsäämään. Fazermint -papereista, mun vanhasta verhosta (ollu siis joskus vuonna papu ja nakki mun huoneen ikkunassa), tarranauhakiinnitys.
 
 
En laittanu erikseen mitään vuorta, kun kaksipuoleisella liimakankaalla (eiku mitä se nyt on, sellasta mitä silitetään ja sitten se tarttuu kankaaseen...) touhusin niin että ensin oli kangas, sitten liimakangas ja vimppana karkkipaprut. Vielä päälle silittämisen jälkeen tavallinen kontaktimuovi. Kankaasta tein sekä kaulanauhan että nuo ympäri tulevat kaitaleet. Kelpaa, kuulemma.
 

Ja tottamaar MP3-soitinkin tarvii oman pussin. Vähän pienemmässä koossa mutta ns. samalla kaavalla.
 
 
 
 

Puikoiltakin on taas pudonnut "jotain". Sukat. Mullemullemulle ;) Lanka HjerteGranin Bamboo strompegarn. KnitPron nro 3 pyöröt (siis sellaset hianot, irrotettavilla puikko-osilla, ostin itelleni joululahjan ;P ). Taasen kärjestä aloitettu ja tiimalasikantapäällä magc loop -tekniikalla. Tuntuu ihan mukavalle jalassa.
 


tiistai 8. tammikuuta 2013

Vuoden ekat

Eli käsityövuosi korkattu :)
Itseasiassa nämä on kyllä aloitettu jo viime vuoden puolella. Ja valmiiksi saatu lauantaina. Mutta kun kuvausrekvisiitta ei ollu kotona ni jäi sillon esittelemättä. Näyttävät nimittäin huomattavasti paremmilta jaloissa.
Pidemmittä puheitta.
 
 
Sukat, pojan jalkoihin. Koko n. 40 (suunnilleen). Tehty nro 4 pyöröillä, kärjestä aloitettuna, tiimalasikantapäällä. Mä oon nyt jotenkin tykästyny toho tiimalasikantapäähän ja sitten kun sen oppii ni ei oo ees vaikee tehdä.
Nii, ja lankana on 7veikan Linnut, värisävyt pojan lempivärin, oranssin, sävyjä.
Kelpas, kuulemma. Kerästä jäi, melkeen puolet. Täytyy kehitellä siitä jotain...
 
Ja lisää on puikoilla ja ompelukoneen neulan allekin on "joutumassa" jotain, mitä siitä sitten tuonnempana :)
 


torstai 3. tammikuuta 2013

Sokeakin kana jne

Vihdoin ja viimein sain aikaseks googlata ohjeet. Ohjeet siitä miten siirrän Vuodatuksesta vanhat tekstit tänne. Siellä kun on sellainen siirtomahdollisuus.
Että pikkuhiljaa sitten niitä tänne ilmestyy ekat nopeemmin kun viimeset. Vuodatuksessa hävinneet kuvat kun on missä sattuu... (ulkoinen kovalevy, vanhan läppärin kovalevy, pöytäkone...) Tallella siis ovat, onneks.


tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 "tilinpäätös"

Eli mitä tuli tehtyä käsityörintamalla.
 
Paljon on tullut tehtyä. Ja paljon jäi tekemättä ja osa on kesken.
virkattu kori 12
pikkukalsarit 8
Lapaset 6
T-paita/tunika tms 6
karkkipaperipussukka 4
sortsit 4
huivi 4
Pipo 3
lasin/mukin alunen 3
hame 3
virkattu purkin päällinen 3
hattu/päähine tms 3
pikkuhousut 2
College-huppari/pusero 2
ristipistotaulu 2
kansion päällys 2
röyhelöhuivi 2
Tyynynpäällinen, virkattu 2
pussukka 2
College-housu 2
virkatut korvikset (pari) 2
poncho 2
jakku/takki 2
housut 2
Kännykkäteline 1
poolo 1
toppahousut 1
kirjanmerkki 1
laatikon päällys 1
maton kanttaus 1
ristipistokortti 1
yöpaita 1
kaukosäädinteline 1
neulottu pusero (aikuisen) 1
housujen tuunaus 1
neulottu verho 1
mekko 1
neulottu liina 1
läppärin suoja 1
kassin vuori 1
kukkaro 1
toppi 1
sukat 1
hiusdonitsi 1
Mummonneliö-peitto 1
kämmekkäät 1
jumpsuit 1
ommeltu liina 1
107 työtä yhteensä. Pari isoa työtä kuten isoäidinneliöpeitto ja Cherubs-ristipistotyö. Eniten näköjään oon tehny noita virkattuja koreja. Ja ne jatkuu vuonna 2013 :)
 
Lankaa tuli kulutettua 5770 g. Lankaa tuli hommattua (joko ostaen tai saatuna) 3625 g. Vuoden alussa lankaa oli 6375 g. Suomennettuna: kulutusta oli enemmän kuin mitä tuli hankittua lankaa. Lankoihin meni rahaa tänä vuonna 136 ja risat. (Juu, tollasekin taulukon tein :) ) Itseasiassa asetin tavotteen (hiljaisesti) että yritän vähentää lankavarastoa. Hyvin näköjään, ainakin omasta mielestäni, onnistuin. Täytyy tosin myöntää, että neitokainen on myös huvetuttanu mun varastoa. Sitä tossa laskelmassa ei näy. Ja nyt on tekeillä yks iso työ, johon menee useampi 100 g lankaa.
 
Kankaita tulikin ostettua lankoja enempi. En tosin painoista tai metreistä osaa sanoa, mutta rahaa kului 285 ja risat. Hupsista... Täytyy tosin sanoa, että jos oisin kaikki mitä tuli kankaana ostettua ostanut valmiina ni ois varmaan menny paljon enempi. Kun aattelee, että sain itelleni alle 20 eurolla juhlavaatteet, likan jumpsuitiin ei menny myöskään kun se pari kymmpiä... Että jos noin laskee, ei menny paljon, eihän ;)

Ja nyt uusien ja vanhojen suunnitelmien ja toteutusten kimppuun. Paljon olen tälle vuodelle kasanut käsityöajatuksia. Mitä tehdä, mitä ois kiva tehdä, mitä uutta.
 
Kaikille lukijoille oikein hyvää alkanutta vuotta!!